Бьордвочінг у Стрийському парку

Якось для самої себе несподівано з'ясувала, що люблю спостерігати за птахами. На перший погляд, що може бути цікавого у спогляданні за пернатою метушнею? Та саме таке заняття чудово відволікає від хаосу у власній голові. До того ж, мені цікаво знати не тільки синичок-горобців, виявляється, навколо ще багато цікавих різновидів птахів. Ну і це просто веселе заняття.

 
Першим, хто захотів потрапити на фотосесію, став цей сизий голуб. Він навіть перестав їсти, що його побратими роблять завжди і постійно, та щодалі висовувався з годівнички, щоб потрапити в об'єктив.

Дрозди дуже вдячні "фотомоделі" - можуть довго сидіти нерухомо в одній і тій самій позі. Зазвичай, вони постійно щось шпортають під листям і дьобають, але цей самець вже, мабуть, ситий.
 Ну а ця сіро-попеляста красуня - самиця дрозда, вдає, що мене не помічає.
До цієї прогулянки я думала, що всі синиці однакові - жовтеньке пузо, зелено-сині крила. Аж ні, саме така - це синиця велика. Її ще відрізняє наявність повздовжньої чорної смуги на животику.

Вже вдома, переглядаючи фото на комп'ютері, помітила, що деякі синички на фото яскравіші. З'ясувалось, що це інший різновид - синиця блакитна. Шапочка на її голівці і крильця забарвлені у яскравий блакитний колір. За розміром вона менша, ніж синиця велика. Нууу дуже мені вона сподобалась.
Коли побачила вперше оцього пернатого шустрика, подумала, що це із родини горобцевих. На привелике моє здивування - це синиця чорна. До годівнички вона прилітала лише двічі. Думаю, їх суттєво менше у порівнянні з іншими синицями. А за розмірами геть дрібненька пташка.
Ось тепер я сміливо можу вважати себе знавцем синиць. До речі, а горобців зовсім не було в парку. Кажуть, що їх популяція суттєво зменшилась за останні роки.
Назва цієї пташки для мене залишилась на разі загадкою. Бачила її лише раз - прилетіла, подзьобала зернят і стрімко зникла.
Синички дуже жваві і моторні. "Ні секунди на місці!" - це їхній девіз. Тільки встигаю натискати кнопку спуск. Ото наклацала коротенький "мультик".






Друзі, гуляючи впарку чи в лісі, не забувайте роззиратись навкруги. Навколо багато цікавого! А ще можна прихопити сала чи зернят для пташок. Адіос! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сопіт і Лазний - два водоспади за один день

У пошуках дерев’яних храмів

Тернопільський вікенд - Збараж, Залужжя, Тернопіль